Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa Dulce de leche i karamelizovanim orašastim plodovima

Torta sa Dulce de leche i karamelizovanim orašastim plodovima

Torta sa Dulce de leche i karamelizovanim orašastim plodovima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Obećavamo da nikada nećemo razmišljati o dijeti, samo nam dajte jedno parče ove velelepne torte Dulce de leche"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • orasi - 180 g, mleveni
  • prezle - 20 g
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • dulce de leche - 1 konzerva /394 g/
  • pavlaka - 1 šolja, slatka, nezaslađena
  • vanila - 1 komad
  • za glazuru
  • pavlaka - 100 g, nezaslađena
  • prirodna čokolada - 100 g
  • maslac - 20 g
  • karamelizovani orašasti plodovi - šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca u sneg tako što dodate polovinu šećera, kada počne da se zgušnjava.

U drugoj posudi umutite žumanca sa ostalim šećerom. Pomešajte orahe, vanilu i prezle. Pomoću špatule pomešajte belanca, žumanca i smesu sa orasima. Sipajte koru u kalup i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Za krem umutite pavlaku sa vanilom. Dodajte pomoću špatule konzervu dulce de leche.

Sastavite tortu tako što na gotovu ohlađenu koru stavite karamelizovane orašaste plodove i sav krem odozgo.

Zagladite i ostavite u frižideru da se stegne.

Napravite glazuru od pavlake, čokolade i maslaca, stavljajući sve na ringlu da se istopi pretvori se u gladak krem.

Gotovu ohlađenu tortu zalijte ohlađenim čokoladnim kremom. Zidove torte pokrijte karamelizovanim orašastim plodovima.

Torta sa Dulce de leche i karamelizovanim orašastim plodovima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: