Način pripreme
Umutite belanca u sneg tako što dodate polovinu šećera, kada počne da se zgušnjava.
U drugoj posudi umutite žumanca sa ostalim šećerom. Pomešajte orahe, vanilu i prezle. Pomoću špatule pomešajte belanca, žumanca i smesu sa orasima. Sipajte koru u kalup i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Za krem umutite pavlaku sa vanilom. Dodajte pomoću špatule konzervu dulce de leche.
Sastavite tortu tako što na gotovu ohlađenu koru stavite karamelizovane orašaste plodove i sav krem odozgo.
Zagladite i ostavite u frižideru da se stegne.
Napravite glazuru od pavlake, čokolade i maslaca, stavljajući sve na ringlu da se istopi pretvori se u gladak krem.
Gotovu ohlađenu tortu zalijte ohlađenim čokoladnim kremom. Zidove torte pokrijte karamelizovanim orašastim plodovima.
Torta sa Dulce de leche i karamelizovanim orašastim plodovima je gotova.