Način pripreme
U činiju se sipa mleko, dodaje se kvasac, šećer i malo brašna. Ostavlja se 30 minuta da nadođe. Brašno se proseva i zajedno sa kvascem i ostalim sastojcima se zamesi meko i elastično testo.
Ostavlja se da nadođe dok se ne udvoostruči. Izrendajte viršle i kačkavalj. Testo se deli na 20 delova.
Svaki se razvija u elispu (jedna loptica se ostavlja za sredinu pogače). U jednom delu svake se stavlja po jedna kašičica nadeva. Uvija se u rolat i seče poprečno na dva dela. Odgovarajući pleh se namaže uljem ili maslacem.
Počinjete da ređate rolate u jedna red sa odsečenim delom napred. Drugi red stavljate i preskačete po jedan. I na kraju treći red na isti način.
U sredinu stavljate jednu celu lopticu. Ostavite da nadođe i namažite umućenim žumancetom. Posipa se makovim semenom i susamom. Peče se na 200 stepeni 35 minuta.