Način pripreme
Aktiviramo kvasac u posudi sa toplom vodom šećerom. Sačekamo da se kvasac aktivira. Prosevamo prašno, pravimo udubljenje i u njega sipamo ulje, sveže mleko, kvasac i so.
Zamesimo testo i ostavimo da odstoji. Za to vreme umutimo belance sa mrvljenim sirom.
Razvijemo testo preko brašnom posute radne površine u pravougaonu koru. Od jednog kraja do sredine nasečemo koru na trake (kao rese, širine 3-4 cm). U neisečeni kraj rasporedimo sir i uvijamo u rolat. Počinjemo sa krajem u kome se nalazi nadev.
Prebacujemo rolat u okrugao pleh u koji smo stavili papir za pečenje. Ostavljamo testo da nadođe oko 50-60 minuta. Namažemo umućenim žumancem i jednom supenom kašikom svežeg mleka.
Pečemo na 180 stepeni. Čim se pogača ispeče, maže se uljem i pokriva krpom.