Posni kolači od bundeve sa orasima i cimetom

21/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Post nije razlog da ne jedete ukusno, već savršena prilika da naučite nove recepte za posne kolače."
Priprema20 min.
Kuvanje17 min.
Ukupno37 min.
  • Ukupno pregledano2 766
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pire od bundeve - 3/4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • orasi - 3/4 šolje, krupno mlevenih
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica, jabukovog
  • cimet - 1 kašičica
  • brašno - 2.5 šolje
  • za posipanje
  • šećer - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 25 komada, polovine
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju stavite pire. Dodajte šećer, umutite, pa dodajte ulje i sodu bikarbonu koju ste rastvorili u sirćetu.

Prosejte brašno i dodajte ga u činiju sa smesu sa pireom, dok sve vreme mutite prvo mikserom, pa onda ručno. Dodajte orahe i cimet, pa dobro promešajte kutlačom.

Tepsiju obložite papirom za pečenje. Vlažnim rukama napravite loptice, pa ih poređajte u tepsiju, tako da ostane prostor među njima.

U posebnoj posudi pomešajte cimet i šećer, pa time posipajte kolače. Na svaki kolač stavite i polovinu oraha. Pecite oko 15-17 minuta na 180 stepeni. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Broj kolača zavisi od toga koliko ćete velike loptice praviti. Ja sam napravila 25 većih kolača, kako bih ih ispekla sve odjednom, a vi možete napraviti i manje.

Kolači su zaista ukusni, lako se prave i sa dostupnim namirnicama. Ideali su za Božićni post, Badnje veče ili ako vam se jede nešto slatko, ali da bude drugačije klasične pite sa bundevom ili punjene bundeve.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar