Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Turska poslastica Kazan dibi

Turska poslastica Kazan dibi

Turska poslastica Kazan dibi
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ako otvorimo klub ljubitelja turskih poslastica, da li ćete učestvovati ili ćete biti samo degustator?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • pirinčano brašno - 50 g
  • gustin - 60 g
  • šećer - 200 g
  • maslac - 50 g
  • cimet - u prahu
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte 1 šolju mleka i razmutite pirinčano brašno i gustin. Mešajte dok se lepo ne poveže.

Ugrejte preostalo mleko zajedno sa šećerom. Dodajte u tankom mlazu brašno i gustin. Neprekidno mešajte dok se krem ne zgusne. Kratko ohladite i dodajte omekšali maslac. Mikserom dobro pomešajte.

Premažite dno malog pleha maslacem. Pospite šećerom u prahu i karamelizirajte na ringli.

Ohladite karamel. Sipajte krem u pleh i izravnajte ga. Vratite pleh na ringlu i ostavite na tihoj vatri 3-4 minuta, dok počnu da se obrazuju balončići.

Sklonite pleh sa ringle i ohladite. Stavite pleh zatim u frižider i ostavite najmanje 2 sata da se stegne..

Gotov puding sipajte u odgovarajući tanjir i pospite cimetom.

Pre posluženja, isecite na parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: