Turska baklava

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
310
17/07/2018
"Ako je baklava - onda neka je turska - eto i našeg proverenog recepta"
Priprema120 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno300 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 866
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 500 g, fine
  • maslac - 300 g
  • orasi - 250 g
  • za sirup
  • šećer - 750 g
  • voda - 500 ml
  • sok od limuna
* merne jedinice
Baklave

Način pripreme

Kore poređajte jednu preko druge. Kada poređate dve trećine, onda stavite nadev od oraha.

Poređajte ostale kore i baklavu oštrim nožem isecite trouglove, kvadrate ili rombove.

Ravnomerno prelijte ključalim uljem i pecite dok ne porumeni.

Kada se ispeče i ohladi, baklavu prelijte mlakim sirupom, koji je ključao oko 10 minuta.

Sirupu dodajte kiselinu - limun ili limuntus po želji, kako se baklava ne bi ušećerila.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar