Način pripreme
Odvojte 1 šolju mleka i razmutite pirinčano brašno i gustin. Mešajte dok se lepo ne poveže.
Ugrejte preostalo mleko zajedno sa šećerom. Dodajte u tankom mlazu brašno i gustin. Neprekidno mešajte dok se krem ne zgusne. Kratko ohladite i dodajte omekšali maslac. Mikserom dobro pomešajte.
Premažite dno malog pleha maslacem. Pospite šećerom u prahu i karamelizirajte na ringli.
Ohladite karamel. Sipajte krem u pleh i izravnajte ga. Vratite pleh na ringlu i ostavite na tihoj vatri 3-4 minuta, dok počnu da se obrazuju balončići.
Sklonite pleh sa ringle i ohladite. Stavite pleh zatim u frižider i ostavite najmanje 2 sata da se stegne..
Gotov puding sipajte u odgovarajući tanjir i pospite cimetom.
Pre posluženja, isecite na parčiće.