Umak od pavlake sa parlidžanom

23/02/2017
"Znate da se umaci ne jedu viljuškom, ali za ovaj ukusni od patlidžana ćemo napraviti izuzetak"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani i paprike peku i dok su još topli se stavljaju u posudu sa poklopcem da se dinstaju.

Na ova način se mnogo lakše ljušte. Oljušteni patlidžan i paprika se pasiraju u blenderu.

Smesa se sipa u posudu i dodaje se kisela pavlaka i vurda. Začinjava se solju, biberom i izgnječenimbelim lukom.

Po želji se pavlaka može zameniti majonezom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar