Trakijska kavurma

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Trakijska kavurma
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Napravite malo mesta na svovoj trpezi za najbolje iz bugarske kuhinje."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • paprika - 4 - 5 komada, zelene i crvene
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paradajz - 1 tegla
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • tucana ljuta paprika - 1 - 2 prstohvata
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na kocke. U tubokom tiganju ugrejte 1-2 kašike ulja. Propržite meso oko 5-6 minuta. Dodajte luk, nasečen na rebarca i šargarepu naseckanu na kockice.

Nakon 3-4 minute dodajte naseckane paprike i kada se prodinstaju, dodajte propasirani paradajz i deo vode. Dodajte začine i dolijte malo tople vode. Promešajte i ostavite jelo da se kuva poklopljeno.

U tiganju sa malo ulja ispržite jaja na oko. Servirajte porciju kavurme sa prženim jajetom. Po želji možete posuti iseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: