Pohovana svinjska srca i bela džigerica

23/02/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Toliko ukusna i sočna pohovana srca i džigerica, da od sad znamo da to pivo neće stići nigde drugde."
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 155
  • Pregledi tokom meseca263
  • Pregledi tokom desmice77
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bela svinjska džigerica - 800 gr
  • svinjska srca - 600 gr
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • so po ukusu
  • jaje - 2 komada
  • biber - 1 kašičica mlevenog crnog
  • đumbir - 1 kašičica mlevenog
  • kumin - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica suvog
  • lovorov list - 1 komad
  • piment - 3 - 4 zrna
  • pivo - 100 ml
  • ulje za prženje
  • po želji za preliv
  • beli luk - 2 čena
  • limunov sok - od jednog limuna
  • peršun - 1 veza
  • so po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Srca i bela džigerica se očiste i operu od krvi pod tekućom vodom. Stave se u šerpu s posoljenom vodom, lovorovim listom i 3-4 zrna pimenta da se skuvaju. Kuvano meso se iseče na parčiće - srca na tanje deliće, a džigerica na parčiće srednje veličine.

Za pohovanje: Brašno, jaja, pivo, mleveni začini i so po ukusu se izmešaju u posudi dok smesa na postane homogena. Parčići mesa se potapaju u nju i prže se u dubokom tiganju s dosta masnoće.

Prže se sa obe strane dok ne postanu zlatasti. Ostave se na kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće.

Po želji možete da servirate sos napravljen od usitnjenog peršuna, zgnječenih čenova belog luka, limunovog soka i soli.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar