Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Tulumbe»Lak recept za tulumbe

Lak recept za tulumbe

PresianaPresiana
Početnik
6
Lak recept za tulumbe
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Zasucite rukave, ove ukusne i lake tulumbe može svako da napravi. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • voda - 500 ml
  • maslac - 125 gr
  • jaje - 6 komada
  • brašno - 250 g
  • prstohvat soli
  • za sirup
  • šećer - 500 gr
  • voda - dve šolje
  • vanila u prahu
  • sok od jednog limuna
  • šolja ulja za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Kad voda provri u nju se stavlja so i maslac. Brašno se dodaje postepeno i meša se s drvenom varjačom, da testo postane glatko i smesa počne da se odlepljuje od posude.

Skloni se sa ringle, malo se ohladi i stavljaju se jaja jedno po jedno. Nastavlja se s mešanjem dok ne nastane glatka homogena smesa.

Priprema sirupa: Voda i šećer se skuvaju. Na kraju se dodaje vanila i limunov sok.

Tulumbe pravimo uz pomoć šprica i pržimo ih na vrelom ulju, ali tako da ih ne izbodemo viljuškom. Vadimo tulumbe s kašikom na rešetke. Gotove tulumbe prelivamo hladnim sirupom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: