Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Krem Diplomat u kalupu za kuglof

Krem Diplomat u kalupu za kuglof

Kornelia AngelovaKornelia Angelova
Početnik
216
Krem Diplomat u kalupu za kuglof
Fotografije: Kornelia Angelova
2 / 13sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ovaj krem je toliko ukusan, da nam je potreban diplomatski imunitet protiv toga da ga pojedemo u trenutku!"

Potrebni sastojci

  • sastojci za krem od jaja
  • jaja - 6 komada
  • brašno - 6 kašika
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 komada
  • želatin - 3 paketa
  • kakao - 2 kašike
  • sastojci za smesu od belanaca
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem od jaja od navedenih prozivoda, ali ostavljamo belanca od jaja.

Uz neprestano mešalje smese koju smo napravili sa sastojcima za krem, stavljamo je na vatru i neprekidno mešamo dok ne provri i ne dobije se gusta kaša. Sklanjamo i dodajemo želatin, koji rastvaramo sa malo vode.

Dok se hladi, pravimo smesu od belanaca sa šećerom da bude kao za puslice.

Od žutog krema uzimamo malo i pomešamo sa kakaom za ukras. Ostali deo pomešamo sa belancima.

Na dnu kuglof kalupa ređamo orahe i kajsije. Sipamo deo smese posle kakao i preostalu odozgo.

Stoji u frižideru jednu noć, i nakon toga vadimo iz kapupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#210715
Korisnik#210715
Recept je katastrofa nejasan. Sta znaci zelatin 3 paketa? Kolika paketa? Ja sam stavila 3 paketa i kada sam htjela da ga rastopim sa malo bode uzasno se stisnuo i trebalo mi je jako mnogo vode. I naravno kad sam stavila zelatin u smjesu citava smjesa je postala jako zitka.
03.04.2018 21:19
2