Način pripreme
Oljuštite krompir, operite ga i prepolovite. Isecite lagano deo zaobljene strane, kako bi mogao da stoji pravo.
Pomoću kašike izdubite kropmir. Zagrejte malo masti i propržite krompire s obe strane oko dva minuta. To će ih zapečatiti i neće se raspasti pri pečenju.
Poređajte krompir u podmazan pleh. Na kašičici maslaca zapržite sitno naseckani luk i dodajte mleveno meso. Mešajte i pržite oko 4 minuta. Sipajte paradajz pire, dobro promešajte i sklonite s ringle. Začinite solju, biberom i alevom paprikom, dodajte jaja i paradajz isečen na sitno. Ponovo promešajte i lepo napunite krompir.
Na vrh svakog krompira stavite po krišku paradajza. U posudu dolijte topli bujon ili vodu. Stavite punjeni krompir na turski način da se peče oko 30 minuta u umereno zagrejanoj rerni.
Ovo je tradicionalni turski recept za punjeni krompir, koje nosi ime krompir Oturtma (sedeći krompiri)