Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir na turski način

Punjeni krompir na turski način

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Punjeni krompir na turski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Danas ćemo vam podeliti ove unikatne punjene pečene krompire s bogatim nadevom. Priprema se lako i prolazi i kao garnirung ali i kao osnovno jelo."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, krupniji
  • ulje - 1 šolja
  • maslac - 1 kašika
  • crni luk - 2 glavice
  • mleveno meso - 250 g, teleće ili jagnjeće
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • jaje - 1 komad
  • peršun - 1 vezica
  • bujon ili voda - 1 i 1/2 šolja
  • paradajz - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite ga i prepolovite. Isecite lagano deo zaobljene strane, kako bi mogao da stoji pravo.

Pomoću kašike izdubite kropmir. Zagrejte malo masti i propržite krompire s obe strane oko dva minuta. To će ih zapečatiti i neće se raspasti pri pečenju.

Poređajte krompir u podmazan pleh. Na kašičici maslaca zapržite sitno naseckani luk i dodajte mleveno meso. Mešajte i pržite oko 4 minuta. Sipajte paradajz pire, dobro promešajte i sklonite s ringle. Začinite solju, biberom i alevom paprikom, dodajte jaja i paradajz isečen na sitno. Ponovo promešajte i lepo napunite krompir.

Na vrh svakog krompira stavite po krišku paradajza. U posudu dolijte topli bujon ili vodu. Stavite punjeni krompir na turski način da se peče oko 30 minuta u umereno zagrejanoj rerni.

Ovo je tradicionalni turski recept za punjeni krompir, koje nosi ime krompir Oturtma (sedeći krompiri)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: