Lazanja sa mlevenim mesom i bešamel sosom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
02/03/2017
"Ova lazanja je slične lazanji sa Bolonjeze sosom, ali prema našem skromnom mišljenju, mnogo sočnija i ukusnija. Jedno je sigurno - nema ništa bolje od domaćeg."
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano66 894
  • Pregledi tokom meseca1211
  • Pregledi tokom sedmice48
  • Rejting3 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kore - 250 g gotovih za lazanje (1 pakovanje)
  • mleveno meso - 250 - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 250 g mlevenih iz konzerve
  • kačkavalj
  • biber
  • so
  • za bešamel sos
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • sveže mleko - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i zajedno sa paradajz sosom malo prodinstajte. Dodajte mleveno meso i dobro promešajte, pa posolite i pobiberite po želji i ostavite da se sve lepo zgusne.

U drugoj posudi spremite bešamel sos - stavite ulje da se zagreje i u njemu propržite brašno dok ne porumeni, pa dodajte mleko.

Mešajte sos dok ne dobijete homogenu smesu, posolite i pobiberite, pa sklonite sa vatre.

Kore pripremite prema uputstvu sa pakovanja. Spremite pleh i počnite sa ređanjem, tako što prvo stavite kore, pa onda paradajz sos sa mlevenim mesom, a preko njega bešamel. Ređajte tako sve dok ne potrošite sav materijal, ali završite sa korama, preko kojih ste premazali bešamel sos.

Posipajte rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na umerenoj temperaturi nekih 30 - 40 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar