bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodom

Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
336
11
360
Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodom
Fotografije: marcheva14
1 / 7
05/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
"Fantastična gibanica sa malo sastojaka i bez praška za pecivo. Ovaj recept trebate obavezno zapisati"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Maslac otopite zajedno sa maslinovim uljem. Sir izmrvite. Svaku koru dobro premažite dobijenom smesom i ređajući ih u nauljanu tepsiju, preko pete kore rasporedite nadev od sira. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane kora. Na kraju, preko premažite dobro preostalom smesom i isecite na parčiće.

Jaja umutite žicom i dok neprestano mutite, postepeno sipajte vruću vodu. Brzo mešajte, kako se jaja ne bi skuvala. Prelijte pitu i ostavite 15 minuta da upije.

Pecite u rerni sa ventilatorom na 180 stepeni nekih 25-30 minuta ili dok ne porumeni.

Napomena: Ova gibanica nema nikakvih dodataka kao što su kiselo mleko, prašak za pecivo ili soda. Pravi se sa najosnovnijim sastojcima, ali ukus je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: