Način pripreme
Stavite 1 kg brašna 30 minuta u rernu da se zagreje, pa ga nakon toga 3 puta prosejte. Sipajte ga u činiju i napravite udubljenje, pa tu sipajte 1 kašiku šećera, isitnite kvasac i prelijte toplim mlekom.
Sačekajte da se kvasac aktivira, pa zatim dodajte preostalo toplo mleko, umućena jaja, rastopljenu mast, prstohvat soli i šećer. Zamesite testo, posipajte brašnom, kako biste dobili glatko testo koje se ne lepi.
Izudarajte testo 100 puta, pa ga vratite u činiju da naraste. Kada naraste, stavite ga na sto, koji ste prethodno premazali uljem. Testo se ne mesi, već se samo deli na 9 istih lopti.
Prstima razvucite testo i posipajte suvim grožđem i šećerom. Napravite rolate od njih i stavite u tepsiju. Neka ponovo narastu, pa ih premažite umućenim belancetom i posipajte šećerom.
Pecite u rerni 15 minuta na 170 stepeni sa obe strane, a zatim samo odozdo oko 10 minuta i na kraju 5 minuta ponovo sa obe strane.