Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Kozunaci (milibroti) bez mešenja

Kozunaci (milibroti) bez mešenja

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Kozunaci (milibroti) bez mešenja4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Mi ćemo vam reći da možete napraviti fantastične milibrote i bez mešenja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1.2 kg
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 5 komada
  • mast - 3 kašike
  • ulje - 10 kašika
  • šećer - 150 g ( i još za uvijanje - za posipanje)
  • kvasac - 1 kocka (42 g)
  • vanilia - 3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 1 kg brašna 30 minuta u rernu da se zagreje, pa ga nakon toga 3 puta prosejte. Sipajte ga u činiju i napravite udubljenje, pa tu sipajte 1 kašiku šećera, isitnite kvasac i prelijte toplim mlekom.

Sačekajte da se kvasac aktivira, pa zatim dodajte preostalo toplo mleko, umućena jaja, rastopljenu mast, prstohvat soli i šećer. Zamesite testo, posipajte brašnom, kako biste dobili glatko testo koje se ne lepi.

Izudarajte testo 100 puta, pa ga vratite u činiju da naraste. Kada naraste, stavite ga na sto, koji ste prethodno premazali uljem. Testo se ne mesi, već se samo deli na 9 istih lopti.

Prstima razvucite testo i posipajte suvim grožđem i šećerom. Napravite rolate od njih i stavite u tepsiju. Neka ponovo narastu, pa ih premažite umućenim belancetom i posipajte šećerom.

Pecite u rerni 15 minuta na 170 stepeni sa obe strane, a zatim samo odozdo oko 10 minuta i na kraju 5 minuta ponovo sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: