Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke u gril tiganju

Prlenke u gril tiganju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Prlenke u gril tiganju
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Prlenke su najukusnija i aromatična zamena hlebu, ali moramo da vas upozorimo da su baš zarazne!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kocka za hleb
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • maslac - za premazivanje
  • šarena so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte i napravite udubljenje. U njega stavite kvasac, sirće, šećer, so, ulje, jaje i kiselo mleko u koje ste rastvorili sodu. Sveže mleko sipajte postepeno i mesite dok ne dobijete meko testo.

Dobijeno testo stavite u nauljanu činiju i ostavite da duplo naraste. Zatim ga ponovo zamesite i podelite na loptice. Loptice razvijte na veoma tanke pogače, pa ih poređajte u tepsiju i ostavite da narastu.

Prlenke pecite sa obe strane u gril tiganju, koji ste prethodno premazali uljem. Dok su još vruće, premažite ih maslacem, pa onda preko posipajte beli luk i šarenu so.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: