Način pripreme
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Izrendajte sireve. Umutite jaja, pa im dodajte brašno sa praškom za pecivo i rendane sireve.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Kore za pitu isecite na uske trake ili isecite na male kocke. Odvojite ih, kako se ne bi lepile jedna za drugu, pa ih dodajte smesi sa jajima i ponovo sve dobro promešajte.
Otopite malo maslaca i premažite pravougaoni kalup. Posipajte kalup prezlama, tako da se zalepe sa svih strana kalupa i uklonite višak.
Rasporedite smesu za kolač. Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude gotova. Ponekad kore premazujem maslacem i lepim po tri, pa ih prečem u rerni dok ne dobiju zlatastu boju.
Nakon toga ih ostavim da se ohlade, pa ih sečem na kocke. Umesto svežih kora isečenih na trake, dodajem pečene kore koje sam isekla na kocke i malo blanširanog zelja. Za šta god da se odlučite, dobićete fantastičnu pitu u kalupu za kolač.