Način pripreme
Mleko skuvajte. Kad počne da ključa, dodajte so.
Dodajte limuntus i neprestano mešajte, sve dok se tečnost ne zgusne i ne postane žuta.
Isipajte u pamučnu torbu od gaze, koju ste prethodno namokrili.
Pritisnite da se ocedi i ostavite tako 2 sata, pa stavite u frižider.
Komentari
Kačkavalj se pravi na poseban način. Taj sir koji ste ovako dobili treba staviti u specijalne korpe, pa u vrelu vodu i okretati korpu , sir počne da se razvlači kao žvakaća guma. Posle odredjenog vrrmena se vadi i mesi kao testo , oblikuje u pogaču i stavi u kalup i na odgovarajuće mesto da sazreva. Ja nisam stručna , ovo što znam kao laik da bih vam dala do znanja da ovo nije kačkavalj i da ukažem narodu na pogrešan recept. A ko hoće da pravi kačkavalj nek pita stručnjake, na internetu neće naći recept od kvazimlekara.