Način pripreme
Mleveno meso pomešajte sa jajima, peršunom, rendanim lukom, prezlama, malo soli i čubarom. Neka odstoji 10 minuta.
Šargarepe stavite u posoljenu vodu da se kuvaju 10 minuta i isecite ih na tračice. Skuvajte dva jaja, oljuštite ih i isecite na četvrtine.
Mleveno meso stavite preko vlažne krpe (ili aluminijumske folije) i oklagijom istanjite meso i napravite krug debljine 1 cm. Na kraj kruga ređajte šargarepu, pa jaja i sitno iseckane kisele krastavčiće. Sa te strane gde ste poređali nadev, počnite uvijanje rolata, zajedno sa krpom.
Rolat stavite u tepsiju, tako da dole bude uvijeni deo. Posipajte prezlama, a u tepsiju sipajte ulje i dva prsta vode.
Pecite rolat Stefani u prethodno zagrejanoj rerni 45-50 minuta na 180 stepeni. Zatim izvadite, posipajte preko kačkavalj i vratite da se zapeče još 10 minuta.