Ukusan rolat Stefani

ioanaioana
Početnik
1810
Ukusan rolat Stefani
Fotografije: Iliana Dimova
5 / 15
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Klasika je večna!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 30 g
  • čubar - 5 g
  • peršun - 1/2 veze
  • luk - 1 glavica crnog
  • so - 1 kašika (10g )
  • ulje - 1 kašika (10ml )
  • za nadev
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • jaja - 5 komada
  • prezle - za posipanje
  • kačkavalj - 50 g
  • šargarepa - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešajte sa jajima, peršunom, rendanim lukom, prezlama, malo soli i čubarom. Neka odstoji 10 minuta.

Šargarepe stavite u posoljenu vodu da se kuvaju 10 minuta i isecite ih na tračice. Skuvajte dva jaja, oljuštite ih i isecite na četvrtine.

Mleveno meso stavite preko vlažne krpe (ili aluminijumske folije) i oklagijom istanjite meso i napravite krug debljine 1 cm. Na kraj kruga ređajte šargarepu, pa jaja i sitno iseckane kisele krastavčiće. Sa te strane gde ste poređali nadev, počnite uvijanje rolata, zajedno sa krpom.

Rolat stavite u tepsiju, tako da dole bude uvijeni deo. Posipajte prezlama, a u tepsiju sipajte ulje i dva prsta vode.

Pecite rolat Stefani u prethodno zagrejanoj rerni 45-50 minuta na 180 stepeni. Zatim izvadite, posipajte preko kačkavalj i vratite da se zapeče još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: