Bugarski kačamak

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
09/03/2017
"Italijani mogu da ga zovu palenta, ali mi znamo da je reč o bugarskom kačamaku"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano3 229
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 400 gr
  • maslac - 60 gr
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • sir - 200 gr
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavi se da provri 1, 8 litara vode sa mlekom, uljem, solju i sipa se brašno. Meša se neprekidno.

Kuva se i istovremeno s tim se muti žicom deset minuta.

Maslac se istopi u tiganju i sipa se crveni biber. Meša se.

Kačamak se sipa u činije i pospe se izmrvljenim sirom. Preliva se biberom u puteru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar