Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Najukusniji krem-karamel

Najukusniji krem-karamel

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Najukusniji krem-karamel
Fotografije: Bozhidar Dimitrov
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Postoje krem-karamel i naš krem-karamel, koji sve ostale stavlja u džep"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 200 g
  • mleko - 1 l
  • vanila - 2 kom.
  • za karamel
  • šećer - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šešer za karamel stavite u posudu, pa zagrejte dok ne dobijete karamel.

U već pripremljene posude, u kojima ćete servirati poslasticu, naspite ravnomerno karamelizovani šećer. U dubokoj posudi umutite šećer i jaja, dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte polako sveže mleko uz neprestano mešanje, dok se šećer potpuno ne rastopi. Na kraju se dodaje vanila.

Gotovu smesu sipajte u pripremljene posude. Poređajte u duboku posudu za pečenje, u koju ćete sipati vodu do nivoa malo iznad polovine posudica sa smesom.

Pečete na pari na temperaturi od 140 stepeni dok ne bude gotovo, ili oko jedan sat. Gotov krem-karamel ostavite da se ohladi.

Okrenite na tanjir i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: