Način pripreme
U posudu sipati prosejano brašno, oko 100 g i promešati sa izmrvljenim kvascem (ne aktivirati).
Nakon toga dodati vodu, mleko i so. Sa preostalim brašnom umesiti srednje meko testo. Testo odmah podeliti na 10 loptica, koje treba prekriti krpom.
Uzeti jednu lopticu, oklagijom razvući koru veličine desertnog tanjira. Premazati uljem, a zatim u sredini dodati komadiće masti.
Još jednu lopticu razvući oklagijom i staviti preko prve. Obe kore razvući do prečnika tepsije, u kojoj će se peći sečenica.
Koru se staviti u tepsiju, prethodno namazanu mašću. Premazati sa 2-3 kašike pavlake ili kiselog mleka i posuti mrvljenim sirom.
Postupak ponoviti sa ostalim lopticama. Dobija se pet kora, a poslednja se ne premazuje.
Kore iseći na kvadrate i tepsiju prekriti krpom. Ostaviti na toplom da naraste oko 30 minuta. Nakon toga premazati žumancetom, umućenim sa malo vode i ulja.
Sečenica se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Komentari