Domaće slatke breskve

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
11/03/2017
"Zar vam ove slatke breskve ne vraćaju uspomene iz detinjstva? Nama vraćaju. Ovaj stari i isprobani recept je uvek lep i zato ne treba da ga zaboravimo"
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 613
  • Pregledi tokom meseca100
  • Pregledi tokom sedmice49
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa šećerom, dodaju se ulje i mleko, doda se brašno u kome je prašak za pecivo. Od dobijenog testa se formiraju loptice veličine oraha.

Peku se u podmazanoj posudi za pečenje.

Nakon što odstoje, svaka loptica se podeli po sredini. Puni se s marmeladom ili maslac kremom. Lepe se oba dela.

Tako pripremljeni slatkiši boje se poslastičarskom bojom rastovrenom u šećernom sirupu, bledo žutom ili bledo roze. Uvaljaju se u kristal šećer.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar