Način pripreme
Dobro bi bilo da prvo napravite sirup, kako bi bilo vremena da se ohladi. Pomešajte vodu i šećer da provri. Kuvajte sirup pet minuta na umerenoj vatri, dodajte limun isečen na kriške i kuvajte još tri minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete bujnu penu. Dodajte kiselo mleko u koje ste razmutili sodu bikarnonu.
Uz neprekidno mešanje sipajte ulje. Polako se dodaju griz, brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo i narendana limunova kora.
Gotova smesa se sipa u podmazanu i pobrašnjenu posudu za pečenje i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlakastu boju.
Koh se izvadi iz rerne i dok je još vruć preliva se ohlađenim šećernimm sirupom. Garnirajte po izboru i ... neka vam je slatko!