bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kaša»Originalna turska Muhlama

Originalna turska Muhlama

Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
211182
Originalna turska Muhlama
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 2
02/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Kaša sa sirom Muhlema se servira topla i po želji posuta ljutom alevom paprikom ili drugim omiljenim začinom"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 50 g
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • kačkavalj - 150 g (izrendan) ili Tel Peyniri
  • voda - 200 ml
  • so - 1/3 kašičice (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi u tiganju i u njega se dodaje kukuruzno brašno.

Proprži se otprilike na 3-4 minute i stavlja se u hladnu vodu.

Ringla se ostavlja na srednjoj temperaturi i smesa se meša dok se ne dobije glatka konzistencija.

Na kraju se dodaje kačkavalj koji treba da bude izrendan. Poželjno je da koristite turski proizvod Tel Peyniri (kačkavalj u nitima), ali u nedostatku takvog možete koristite bilo koji drugi tvrdi kačkavalj.

Muhlama se meša i rasteže neprestano dok se ne istopi kačkavalj.

Kaša sa sirom se servira topla i po želji posuta cimetom, ljutom alevom paprikom ili drugim omiljenim začinom.

Neka vam je ukusno sa ovom originalnom turskom Muhlamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: