Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Teletina u tegli

Teletina u tegli

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Teletina u tegli
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
290 min.
"Neko čuva meso u frižideru, a drugi ga stavljaju u tegle. Mi smo od onih koji ga više vole u teglama, zato što je ukusnije!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - bez kostiju
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na male parčiće, stavi se u veliku posudu ili kazan, posoli se prema ukusu i dinsta se na tihoj vatri, dok ne ispari suvišna voda.

Nakon što je gotovo, ostavi se da odstoji i sipa se u čiste i polusuve velike ili male tegle. Bujon, koji se napravio, takođe se raspodeli u tegle.

Zatvori se dobro s novim poklopcima. Gotove tegle ređamo u veliku šerpu ili kazan, puni se vodom dva prsta iznad poklopaca i kuva se na tihoj vatri.

Kad provri, kuva se 2-3 sata u zavisnosti od toga koliko je krhko meso. Kad je skuvano ostavimo da odstoje, a potom ih izvadimo iz vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: