Delikatesna teletina

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Delikatesna teletina
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Mi dajemo odličan 5 za ovaj veličanstveni recept, a vi probajte, komentarišite i ocenite majstorstvo"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - šol
  • šargarepa - 1 komada
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • lovorov list - 2 komada
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • paradajz pire - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno.

Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana.

Kada dobije prijatnu zlatnu boju, prelijte ga čašom vode. U meso dodajte i 2 lovorova lista. Ostavite da voda ispari i ponovo dolijte (ukupno 3 puta).

Za to vreme nasecite veliku glavicu luka na sitno i šargarepu na kockice. Kada meso bude skoro gotovo i počne da se kida viljuškom, dodajte i povrće.

Do tada bi voda trebalo da ispari i da meso bude samo na masnoći. U povrće i meso dodajte dimljenu alevu papriku i biber. Upržite sve i dodajte još čašu vode, šaku crnog suvog grožđa i kašiku paradajz pirea.

Posolite himalajskom solju. Ostavite jelo da se zgusne. Možete ga poslužiti uz prilog od pirinča ili uz krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: