Delikatesna teletina

12/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1616
"Mi dajemo odličan 5 za ovaj veličanstveni recept, a vi probajte, komentarišite i ocenite majstorstvo "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 255
  • Pregledi tokom meseca286
  • Pregledi tokom desmice86
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - šol
  • šargarepa - 1 komada
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • lovorov list - 2 komada
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • paradajz pire - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno.

Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana.

Kada dobije prijatnu zlatnu boju, prelijte ga čašom vode. U meso dodajte i 2 lovorova lista. Ostavite da voda ispari i ponovo dolijte (ukupno 3 puta).

Za to vreme nasecite veliku glavicu luka na sitno i šargarepu na kockice. Kada meso bude skoro gotovo i počne da se kida viljuškom, dodajte i povrće.

Do tada bi voda trebalo da ispari i da meso bude samo na masnoći. U povrće i meso dodajte dimljenu alevu papriku i biber. Upržite sve i dodajte još čašu vode, šaku crnog suvog grožđa i kašiku paradajz pirea.

Posolite himalajskom solju. Ostavite jelo da se zgusne. Možete ga poslužiti uz prilog od pirinča ili uz krompir pire.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar