Način pripreme
Skuvajte sirup u maloj šerpi, skinite sa vatre, dodajte limunov sok, vanilu i ostavite napolju da se ohladi.
Promešajte u posudi mlevene lešnike, smeđi šećer i prezlu.
Kore rasklopite, svaku presavijte po sredini duže strane, četkom je lagano premažite rastopljenim maslacem i pospite sa 1-2 kašike od nadeva. Tankom oklagijom umotajte koru u rolat, oba kraja sakupite u vidu harmonike i izvadite oklagiju.
Poređajte ih u nauljeni pleh dobijene sarajlije. Poslednje kore su sa narendanom jabukom, šećerom i komadima ratluka. Umotava se u rolat koji se preseče na pola da se popuni pleh.
Odozgo prelijte preostalim maslacem, pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni do zlatne boje. Izvadite iz rerne i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite da upije sirup preko noći i servirajte.
Da poližete prste!