Sos od pečuraka za šnicle

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
13/03/2017
"Šnicle svako može da ispeče, ali za ovaj jedinstven sos od pečuraka neophodan je majstor "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 928
  • Pregledi tokom meseca91
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste. Nakon toga se dinstaju u posoljenoj vodi. Pečurke treba da omekšaju. Nakon što su gotove, pasiraju se s polovinom bujona, u kome su se kuvali.

Prilikom pasiranja ostavi se nekoliko krupnih pečuraka. Nakon što se pasiraju pečurke, zaprži se brašno. Brašno se zaprži u istopljenom maslacu. Meša se neprekidno.

Nakon što se brašno dobro zapržilo, dodaju se pasirane pečurke. Ponovo se smesa promeša. Doda si i sveže mleko.

Smesa se kuva na slaboj vatri. Kuva se dok se smesa ne zgusne. Začini se sa soli i biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar