Škembe čorba sa mlekom, belim lukom i peršunom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
13/03/2017
"Pitaćete, a zašto peršun? Da bi bilo ukusnije, podrazumeva se "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i očišćene škembiće prelijte vodom i kuvajte sve dok ne budu gotovi. Zapržite brašno u masti, dodajte alevu papriku.

Sklonite sa ringle i lagano dodajte deo mleka.

Neprestano mešajte da se ne stvore grudvice. Sipajte zapršku u škembiće.

Dodajte preostalo mleko, začinite solju, dodajte iseckan peršun, dodajte 3-4 supene kašike sirćeta.

Prilikom serviranja pospite škembe sosom od belog luka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar