Krompir sa sirom i jajima

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
14/03/2017
"Neodoljivo ukusan recept za male i velike sa hrskavom korom"
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 859
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • jaja - 4 kom.
  • sir - 100 g
  • pavlaka - 2 kašike
  • luk - 2 glavice
  • brašno - 2 kašike
  • maslac
  • sok od limuna
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i narendati na sitnom rendetu. Dodati narendan sir, deo maslaca, limunov sok, sitno naseckanu nanu i dva jaja. Dobro promešati.

U posudu umutiti pavlaku sa brašnom i preostala jaja, pa posoliti.

Namazati masnoćom zidove posude u kojoj ćete peći krompir, a na dno sipati smesu sa pavlakom.

Preko nje staviti smesu sa krompirom, a odozgo - sitno naseckan i upržen luk. Blago promešati i peći u umerenoj toploj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar