Pečene tulumbe

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
14/03/2017
"Kao zakleti ljubitelji tulumba, odaćemo vam jednu tajnu - najukusnije tulumbe su pečene tulumbe "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije50
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 733
  • Pregledi tokom meseca104
  • Pregledi tokom sedmice44
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 500 ml
  • ulje - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 4 kom.
  • za sirup
  • šećer - 1 kg
  • voda - 700 ml
  • vanilin šećer - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejati brašno, dodati prašak za pecivo i promešati. U šerpu naliti vodu i ulje, dodati so i šećer, staviti na jaku vatru i ostaviti da provri.

Kada provri dodati brašno i prašak za pecivo, mešati brzo i enegrično kašikom dok testo ne počne da se odlepljuje od zidova posude. Šerpu skloniti sa vatre i ostaviti testo da se ohladi.

Dodati jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kompaktno testo. Gotovo testo staviti u špric sa odgovarajućim završetkom i u plehu u koji je prethodno postavljen papir za pečenje oblikovati tulumbe.

Veličina tulumbi je po izboru. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni do željene boje.

Dok se tulumbe peku, spremiti sirup. Sve sastojke za sirup naliti u šerpu i staviti je na jaku vatru. Kada sirup provri, preliti pečene, još tople tulumbe.

Ostaviti da se ohladi i da tulumbe upiju sirup u posudi sa poklopcem ili aluminijskom folijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar