Način pripreme
Isecite luk i deo peršuna na veoma sitno i stavite ih u posudu. Dodajte mleveno meso, jaje, prezle, prstohvat soli i zamesite. Pokrijte i ostavite 15 minuta.
U šerpu nalijte 3 litra vrele vode, sačekajte da provri.
Za to vreme napravlite okrugle ćuftice, uvaljajte ih u brašno i pažljivo ih spustite u vodu.
Oljuštite krompir, šargarepu i operite ih. Isecite krompir na krupnije, šargarepu na sitno i dodajte u ćuftiće. Ostavite da se krčka na slaboj vatri dok krompir ne bude gotov.
Zagrejte malo ulja u tiganju i stavite kašiku brašna. Mešajte i čim se brašno zaprži, dodajte kašičicu aleve paprike. Promešajte i sipajte zapšku u kupući paprikaš.
Dodajte paradajz pire, so i ostatak iseckanog peršuna.
Promešajte i nakon pet minuta sklonite s vatre.