Kuglof-torta

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Kuglof-torta
Fotografije: Nikolina Zgurovska
1 / 3
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Evo kako sa malo mašte možete da napravite izuzetno efektnu tortu za priče i pokazivanje!"

Potrebni sastojci

  • za kuglof
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • jaja - 2 komada, samo belance
  • šećer - 1 šolja
  • čokalada - po želji za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Za kuglof promešajte sve sastojke osim kiselog mleka, sode, kakaoa i brašna. Sodu rastvorite u kiselom mleku i dodajte u smesu, a nakon toga dodajte brašno u porcijama.

Dobivenu smesu podelite da dva dela i u jedan deo dodajte kakao.

Sipajte smesu bez kakaa u nauljeni kalup za kuglof i preko nje sipajte smesu sa kakaom ne mešajući.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta, proveravajući čačkalicom kada je keks gotov.

Za krem umutite belanca u sneg i uz neprestano mućenje dodajte šećer. Prema vašoj proceni možete dodati manje ili više šećera u belanca.

Kada je kuglof gotov, ostavite ga da se ohladi i presecite ga pažljivo kako bi dobili 2 kore. Između kora rasporedite krem od belanaca i šećera.

Po želji rastopite čokoladu i ukrasite keks tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2
50
40
30
21
10
Oceni: