Način pripreme
Za kuglof promešajte sve sastojke osim kiselog mleka, sode, kakaoa i brašna. Sodu rastvorite u kiselom mleku i dodajte u smesu, a nakon toga dodajte brašno u porcijama.
Dobivenu smesu podelite da dva dela i u jedan deo dodajte kakao.
Sipajte smesu bez kakaa u nauljeni kalup za kuglof i preko nje sipajte smesu sa kakaom ne mešajući.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta, proveravajući čačkalicom kada je keks gotov.
Za krem umutite belanca u sneg i uz neprestano mućenje dodajte šećer. Prema vašoj proceni možete dodati manje ili više šećera u belanca.
Kada je kuglof gotov, ostavite ga da se ohladi i presecite ga pažljivo kako bi dobili 2 kore. Između kora rasporedite krem od belanaca i šećera.
Po želji rastopite čokoladu i ukrasite keks tortu.