Patafri pasta za pohovanje

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
15/03/2017
"Pogledajte kako se pravi poznata Patafri pasta za paniranje - zato što vam je vreme da uđete u grupu kulinarskih majstora "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano338
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaja - 6 komada (3 cela jaja i 3 belanca)
  • svetlo pivo - 250 g (može mleko ili voda)
  • so po ukusu
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje u odgovarajuću posudu. U sredini se napravi mala rupica u koju se sipaju jaja i malo ulja. Umutite sastojke dok postepeno dodajete pivo (vodu ili mleko).

Umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Vreme je da dodate i ostatak ulja i dobro promešate.

Tri belanca se umute u čvrst sneg, zajedno s prstohvatom soli, nakon čega se pažljivo dodaju ostali sastojci.

Pasta Patafri je gotova. Kad pohujete sa Patafrijem, prvo uvaljajte sastojke u brašno, pa onda u Patafriju ispržite u dobro zagrejanoj masnoći.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar