Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Patafri pasta za pohovanje

Patafri pasta za pohovanje

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Patafri pasta za pohovanje1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Pogledajte kako se pravi poznata Patafri pasta za paniranje - zato što vam je vreme da uđete u grupu kulinarskih majstora"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaja - 6 komada (3 cela jaja i 3 belanca)
  • svetlo pivo - 250 g (može mleko ili voda)
  • so po ukusu
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje u odgovarajuću posudu. U sredini se napravi mala rupica u koju se sipaju jaja i malo ulja. Umutite sastojke dok postepeno dodajete pivo (vodu ili mleko).

Umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Vreme je da dodate i ostatak ulja i dobro promešate.

Tri belanca se umute u čvrst sneg, zajedno s prstohvatom soli, nakon čega se pažljivo dodaju ostali sastojci.

Pasta Patafri je gotova. Kad pohujete sa Patafrijem, prvo uvaljajte sastojke u brašno, pa onda u Patafriju ispržite u dobro zagrejanoj masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: