Jednostavne taljatele karbonara

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
01/07/2018
"Magija italijanske kuhinje od sada i u vašem domu - probajte najjednostavnije i najukusnije taljatele karbonara "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 591
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • taljatele - 400 g
  • za sos
  • slanina - 300 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica, crni
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml, tečna
  • žumanca - 2 komada
  • biber - 1 kašičica
  • parmezan - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Testeninu stavite u vrelu posoljenu vodu. Kuvajte 5-8 minuta.

Sos pripremite tako što luk sitno iseckate. Propržite u ulju, dodajte isečenu slaninu. Slaninu pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajte smesu pripremljenu od umućene pavlake sa žumancima, biberom i parmezanom.

Ocedite pastu i prebacite u sos. Dodajte malo vode u kojoj se testenina kuvala.

Dobro promešajte. Servirajte obilno posutu parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar