Pečeni luk sa slaninom

16/03/2017
"Predstavićemo vam jedan drugačiji i mnogo ekonomičan seoski recept - prste da poližete"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 455
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 kg
  • slanina - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistimo, male i srednje glavice ostavljamo cele, a veće presečemo na pola.

Stavljamo ga u vatrostalnu posudu i posipamo sitno iseckanom slaninom.

Prelivamo maslinovim uljem i sipamo malo vode.

Pečemo u rerni na 220 stepeni, dok luk ne dobije braon boju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar