Pečena jaja na turski način

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
130
1
190
Pečena jaja na turski način
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
16/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
"Ukusno jelo, koje čak i početnici u kuhinji lako mogu da pripreme"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • paprika - 5 kom. zelenih paprika
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz - 1 kom.
  • spanać - 150 g
  • ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati, papriku naseći na dugačke trake i upržiti dok ne omekšaju. Nakon toga dodati oljušten paradajz nasečen na kockice, a nakon oko 2 minuta i sitno iseckan spanać.

Ostaviti na ringli još jedan minut, zatim prebaciti u malu šerpu ili vatrostalnu posudu pokrivenu papirom za pečenje. Sipati povrće i pritisnuti dobro kašikom i poravniti.

Kašikom pritisnuti na dva mesta, tako da se naprave rupe u koje treba razbiti dva jaja. Jelo staviti u rernu 5-7 minuta (u zavisnosti koju tvrdoću jaja želite).

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: