Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Karamel torta»Torta sa karamelizovanim orasima i pavlakom

Torta sa karamelizovanim orasima i pavlakom

Torta sa karamelizovanim orasima i pavlakom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
14
"NEMA OVAKVOG ČUDA! Samo dok smo pisali recept nam je krenula voda na usta više desetine puta! Ovo je jedna neverovatna, raskošna torta."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • za krem
  • tečna pavlaka - 500 ml
  • za sirup
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 3 kašike
  • orasi - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg sa šećerom. Umutiti i žumanca i sjediniti belu i žutu smesu.

Promešati i postepeno dodati brašno. Smesu podeliti na tri dela i peći tri kore na papiru za pečenje.

Pripremiti šećerni sirup i preliti ohlađene kore. Umutiti pavlaku u gust krem, premazati kore i napraviti tortu.

Šećer rastopiti u vodi i napraviti karamel. Pre nego se skloni sa vatre, u smesu dodati usitnjene orahe.

Ostaviti da se malo ohladi i preliti gornju koru torte.

Gotovu tortu ostaviti 1 sat da se ohladi i nakon toga servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: