Praznično pečenje tri u jedan

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
17/03/2017
"Predstavljamo vam fantastičnu kombinaciju 3 u 1, a vi razmislite kako ćete uspeti sve da probate "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano492
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad celog
  • svinjski kotleti - 4 komada
  • šampinjoni - 1 kg
  • kačkavalj - 150 g
  • luk - 2 glavice
  • belo vino - 100 ml
  • maslac - 1/2 kocke
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • vegeta - 1 kašika
  • voda - 300 ml
  • marinada - iz 1 tegle sa kiselim krastavčićima
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete operite i stavite u posudu. Procedite marinadu iz tegle sa krastavčićima i njom prelijte kotlete. Neka odstoje najmanje 2 sata, ali je poželjno da stoje tako i duže, jer što duže stoje u marinadi, meso će biti ukusnije.

Pile operite, neka se ocedi i dobro premažite maslacem i alevom paprikom. Stavite ga u sredinu duboke tepsije.

Izvadite kotlete iz marinade i poređajte ih oko pileta.

Šampinjone očistite, dobro ih operite i uklonite drške. Poređajte ih oko pileta i između kotleta.

Luk isecite na kolutove, a drške šampinjona na sitne komade i posipajte ih preko kotleta i šampinjona.

Sve posipajte vegetom, biberom i sa malo soli.

Sipajte u tepsiju belo vino i vodu.

Tepsiju pokrijte folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni 90 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i sklonite foliju.

U sredinu svake pečurke stavite komadić kačkavalja i pecite još 30 minuta bez folije.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar