Način pripreme
Kotlete operite i stavite u posudu. Procedite marinadu iz tegle sa krastavčićima i njom prelijte kotlete. Neka odstoje najmanje 2 sata, ali je poželjno da stoje tako i duže, jer što duže stoje u marinadi, meso će biti ukusnije.
Pile operite, neka se ocedi i dobro premažite maslacem i alevom paprikom. Stavite ga u sredinu duboke tepsije.
Izvadite kotlete iz marinade i poređajte ih oko pileta.
Šampinjone očistite, dobro ih operite i uklonite drške. Poređajte ih oko pileta i između kotleta.
Luk isecite na kolutove, a drške šampinjona na sitne komade i posipajte ih preko kotleta i šampinjona.
Sve posipajte vegetom, biberom i sa malo soli.
Sipajte u tepsiju belo vino i vodu.
Tepsiju pokrijte folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni 90 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i sklonite foliju.
U sredinu svake pečurke stavite komadić kačkavalja i pecite još 30 minuta bez folije.