Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Sir i kačkavalj s Patafri pohovanjem

Sir i kačkavalj s Patafri pohovanjem

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Sir i kačkavalj s Patafri pohovanjem
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jednom da usvojite tehniku pohovanja i osigurali ste sjajno pivsko meze za ceo život"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 300 g
  • sir - 200 g
  • ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 6 kašika
  • so - 2 prstohvata
  • pivo - 50 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sir i kačkavalj na kockice veličine tri sa tri centimetra.

Žumanca se odvoje i umute viljuškom s prstohvatom soli zajedno s brašnom, dok se ne dobije glatka smesa.

Belanca se odvojeno umute u sneg mikserom.

U žumanca se doda malo piva i dobro se promeša. Nakon toga se dodaju i belanca, blago se promeša kašikom.

Kockice kačkavalja i sira se potapaju u smesu za pohovanje i po 2-3 se spuštaju da se prže u vrelom ulju dok ne dobiju zlatastu boju, dok se okreću s obe strane.

Izvade se da se ocede od viška ulja na kuhinjski ubrus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: