Pileća supa sa fidom i celerom

Pileća supa sa fidom i celerom
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 3
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Najukusnije sredstvo za borbu protiv virusa i prehlade, ostaje pileća supa"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • fida - 2/3 šolje
  • biber - 2 prstohvata
  • celer - 2 prstohvata
  • limunov sok - 1/2 supene kašike
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće meso, odvojimo od kostiju, skinemo kožicu i sečemo.

Operemo i isečemo krompir, na kockice od 1 cm. Šargarepa, luk i celer se sitno iseku.

U šerpi sa malo masti dinstamo prvo luk sa šargarepom, sačekamo 1 minut i dodajemo jedan prstohvat celera i lagano promešamo.

Nakon dva minuta dodajemo krompire, pržimo tri mimnuta, nakon čega dodajemo proceđeni bujon. Dodajemo biber - dva prstohvata i so po ukusu.

Kada se krompir skuva stavljamo fidu, sačekamo neliliko minuta, nakon čega dodajemo i iseckano pileće meso. Začinimo dodatno sa još jednim prstohvatom celera.

Skidamo sa vatre i zapržimo sa tri supene kašike kiselog mleka, jednim umućenim jajetom i pola supene kašike limunovog soka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: