Torta Tri čokolade u silikonskom kalupu za kuglof

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/03/2017
"Kada je reč o čokoladnim tortama, znate šta kaže Vini Pu - samo što više, a mi dodajemo - to bolje "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 831
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Komentarisano1 times
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za prvi sloj
  • sveže mleko - 200 ml
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • bela čokolada - 200 g
  • cuajada - 1 pakovanje
  • za drugi sloj
  • sveže mleko - 200 ml
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • mlečna čokolada - 200 g (braon)
  • cuajada - 1 pakovanje
  • za treći sloj
  • sveže mleko - 200 ml
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • crna čokolada - 200 ml
  • cuajada - 1 pakovanje
  • za osnovu
  • patišpanj (biskvit)
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaka sa mlekom se zagreva za svaki sloj posebno (vodite računa da ne proključa). Dodajte predviđenu vrstu čokolade za svaki sloj. Kad se otopi, dodajte po 1 pakovanje cuajada, koje ste rastvorili u malo svežeg mleka i dobili kašastu smesu. Mešajte 3 minuta dok se smesa ne zgusne.

Tortu pravite sledećim redosledom: na dno kalupa isipajte belu smesu od čokolade. Ostavite da se stegne, dok vi u međuvremenu pripremite braon čokoladnu smesu.

Isipajte je preko bele smese i ostavite da se ohladi, dok vi pripremite smesu od crne čokolade.

Poslednju smesu isipajte preko crne smese, koja se prethodno ohladila, i na kraju sledi patišpanja. Stavite tortu u frižider da prenoći.

Pre nego što poslužite, tortu okrenite naopako, tako da korica bude dole, tj. osnova.

*Cuajada je špansko mleko u prahu, koje pomaže da se čokoladna smesa postane želatinasta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Mirjana Stanojlovic
Mirjana Stanojlovic
22.03.2017 11:31
Sta staviti umesto cuajade ? Mleko u prahu ili zelatin ? ili oba ?
7
0
Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
28.04.2017 00:50
Možete staviti želatin :) Pozdrav!
1
0