Ćevapi na ražnjićima u rerni

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
22/03/2017
"Vreme je za jedan jedinstven recept sa mlevenim mesom, koji će vas naterati da poližete prste "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 731
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • svinjsko meso - 200 g
  • slanina - 100 g dimljena
  • aleva paprika
  • biber
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na mnogo sitne komade. Na isti način postupite i sa slaninom. Pomešajte mleveno meso sa mesom i slaninom.

Dodajte očišćeni i izrendan luk. Začinite (ako je potrebno dodajte so). Zamesite tako da se dobije homogena smesa.

Oblikujte ćevape uz pomoć drvenih ražnjića. Poređajte preko papira ta pečenje, posutog solju.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte uz odgovarajću salatu ili prilog.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar