Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Pihtije»Domaće pihtije sa nogicama i ušima

Domaće pihtije sa nogicama i ušima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaće pihtije sa nogicama i ušima
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Nećete znati šta znači pravi seoski delikates, dok ne probate domaće pihtije - pravo jelo za obožavaoce dobre kuhinje"

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 2 komada
  • teleća glava - 1/2 ( može se zameniti telećim jezikom)
  • svinjske uši - 500 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • jaja - 4 komada
  • kapar - 2 supene kašike
  • zelen za supu - 1 veza (šargarepa, paškanat, celer, koren peršuna)
  • luk - 1 glavica
  • biber - u zrnu, po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U hladnu posoljenu vodu kuvamo svinjske nožice, glavu (jezik) i uši sve dok ne postanu mekani.

Procedimo bujon i u njemu kuvamo zelen za supu.

Očistimo ohlađeno meso i sečemo na male kockice.

Skuvamo jaja i takođe ih isečemo. Sečemo krastavčiće.

U posudi pomešamo iseckane krastavčiće, meso, kapar i jaja, pažljivo pomešamo sastojke. Ređamo u dugačku, duboku posudu, prelivamo vrelim bujonom i ostavljamo u frižideru da se želira.

Pre serviranja sečemo na parčiće, posipamo sitno iseckanim lukom i prelivamo smesom ulja i sirćeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: