Domaći sač od povrća

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaći sač od povrća3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Aromatična čarolija od povrća, pripremljena u saču - laka večera i ukusan prilog uz šnicle!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 7 - 8 komada, srednje veličine
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • pečene paprike - 3 komada, crvene
  • plavi paradajz - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • kiseli krastavac - 2, manja
  • kačkavalj - 100 g
  • ljute paprike - 2 komada
  • peršun
  • ulje
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite pečurke na kriške, luk na krupnije komade, plavi patlidžan i tikvicu na sitne kockice i posolite kako bi izašao višak vode.

Paprike pecite i oljuštite. Njih možete dodati na kraju, cele.

Sve naseckane namirnice propržite u malo više ulja u dubokom tiganju i prebacite i zagrejani sač, dodajte ispečene paprike, paradajz i krastavčiće.

Odozgo sve pospite kačkavaljem i peršunom. Dodajte ljutu papriku, limun i šargarepu i ispecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: